Ndërlidhjet

BAGDAD


Në raportin e tij më të ri, grupi për të drejtat e njeriut, Human Rights Watch thotë se komandantët e ushtrisë së Shteteve të Bashkuara kanë inkurajuar hetime abuzive ndaj të burgosurve në Irak. Në raport, që u publikua sot, thuhet se ndërmjet vitit 2003 e 2005 të burgosurit në mënyrë rutinore keqtrajtoheshin fizikisht, nuk u lejohej fjetja dhe u ishin ekspozuar temperaturave ekstremisht të larta, si pjesë e procesit hetimor.
XS
SM
MD
LG