Ndërlidhjet

BERLIN


Kryeadministratori i ri i Kosovës, Joakim Ryker ka përjashtuar mundësinë e ndarjes së Kosovës dhe ka thënë se përfundimisht vendimin për statusin do ta marrë Këshilli i Sigurimit.
Këto komente zoti Ryker i bëri në një intervistë për të përditshmen Di Velt.
Lidhur me statusin e Kosovës, ai tha se duke pasur parasysh tre parimet themelore të Grupit të Kontaktit, "mund të llogaritet se çfarë do të jetë përmbajtja e vendimit për statusin".
Lidhur me pozitën e pakicës serbe, zoti Ryker u shpreh se "është bindja jonë se Beogradi po i pengon serbët e Kosovës që vërtetë të integrohen politikisht dhe ekonomikisht" dhe shtoi se "nuk e mohojnë faktin se aty-këtu ka probleme me lirinë e lëvizjes".
XS
SM
MD
LG