Ndërlidhjet

Nga Kosova deri në Gazë: Ramazani nëpër botë

Nga Kosova deri në Rripin e Gazës, myslimanët në mbarë botën po e shënojnë muajin e shenjtë të Ramazanit, me lutje, bamirësi, agjërim nga agimi deri në muzg dhe iftare me familjarë. Mesazhet që urojnë për Ramazan ndriçojnë qiellin në Kosovë, Turqi dhe Gjermani. Kurse, në Nju Jork, besimtarët u mblodhën në Times Square për lutjet e mbrëmjes, apo siç njihen teravitë. Ramazani karakterizohet edhe me përgatitjen e ushqimeve me bollëk, të cilat u shpërndahen për iftar njerëzve në nevojë.

(Përgatiti: Syzanë Paçarizi)


Shfaq më shumë

XS
SM
MD
LG