Ndërlidhjet

KE ndan 6.3 miliardë euro për rimëkëmbjen e Kroacisë


Flamuri i BE-së dhe Kroacisë.
Flamuri i BE-së dhe Kroacisë.

Komisioni Evropian ka miratuar fondin prej 6.3 miliardë eurosh për Kroacinë në mënyrë që ky vend të ringjallë rritjen ekonomike të dëmtuar nga pandemia e koronavirusit.

Mjetet financiare janë pjesë e një pakoje financiare në vlerë 800 miliardë euro, të cilën BE-ja e ka miratuar për rimëkëmbjen ekonomike të 27 vendeve anëtare.

Komisioni Evropian tha se Kroacia ka në plan që këto fonde t’i përdorë për çështje të problemeve që ndërlidhen me ndryshimet klimatike pastaj restaurimin e lumenjve dhe liqeneve dhe mbrojtjen nga përmbytjet.

Një pjesë e fondit do të shpenzohet për rindërtimin e ndërtesave private dhe publike të dëmtuara nga tërmeti që goditi këtë vend në fund të vitit të kaluar.

Që nga viti 2013, Kroacia është shteti më i ri anëtar i BE-së.

Newsletter

Gjithçka që duhet të dini për temën më të diskutuar të javës jua sjellim të enjteve në tre minuta. Regjistrohuni për t'u informuar të parët!

XS
SM
MD
LG