Ndërlidhjet

Më 18 tetor disa shkolla do të kalojnë online


Një klasë e zbrazët në një shkollë në Kosovë. Fotografi nga arkivi.
Një klasë e zbrazët në një shkollë në Kosovë. Fotografi nga arkivi.

Asociacioni i Komunave të Kosovës (AKK) njoftoi se është miratuar kërkesa e tyre që më 18 tetor, mësimi të zhvillohet online në disa shkolla.

Kjo për shkak se më 17 tetor, qytetarët e Kosovës do të votojnë në zgjedhjet lokale dhe disa qendra të votimit janë të vendosura në shkolla.

“Këtë ditë këto shkollat do të dezonfektohen dhe ajrosen”, thuhet në njoftimin e Asocacionit.

Ndërkaq, në shkollat që nuk përdoren si qendra votimi, mësimi do të zhvillohet normalisht, me prezencë fizike.

“Një kërkesë të tillë Asociacioni i Komunave të Kosovës pati adresuar te ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci për t'i mbrojtur nxënësit nga infektimet e mundshme me virusin e pandemisë COVID-19”, thuhet në njoftim.

Viti i ri shkollor në Kosovë nisi me vonesë, për shkak të gjendjes epidemiologjike në vend.

Të gjithë punëtorët e sistemit të arsimit, me qëllim që të hyjnë në objektet e tyre të punës, sipas masave në fuqi, ose duhet të jenë të vaksinuar kundër COVID-19 (të paktën me një dozë) ose të paraqesin testet përkatëse që dëshmojnë se nuk janë të infektuar apo që e kanë kaluar virusin.

Newsletter

Gjithçka që duhet të dini për temën më të diskutuar të javës jua sjellim të enjteve në tre minuta. Regjistrohuni për t'u informuar të parët!

XS
SM
MD
LG