Ndërlidhjet

Të vërtetat dhe gënjeshtrat për koronavirusin

A ka ilaç për koronavirusin? A do të vendosë Bill Gates “mikroçipa” në trupat tanë? A është kjo pandemi vërtet teori konspirative e krijuar nga NATO-ja? Kuptojeni sesa dini për koronavirusin. Të gjithë shembujt janë marrë nga faqja EUvsDisinfo apo nga raportimi i Radios Evropa e Lirë. EUvsDisinfo është projekt i task-forcës StratCom, që funksionon në kuadër të Shërbimit Evropian për Veprim të Jashtëm. Është krijuar më 2015 për të parashikuar, adresuar dhe për t’u përgjigjur ndaj fushatave të vazhdueshme të dezinformimit nga ana e Rusisë, të cilat prekin Bashkimin Evropian, vendet anëtare dhe shtetet tjera fqinje. Nga viti 2019, ky projekt ka zgjeruar mbulueshmërinë edhe në shtetet e Ballkanit Perëndimor.


Pyetje 1 / 10

1. Shtetet e Bashkuara dhe shtetet Perëndimore nuk janë duke lejuar shtetet evropiane të kërkojnë ndihmë nga Rusia.
 

XS
SM
MD
LG