Ndërlidhjet

Ishujt Kurile: Pse Lufta e Dytë Botërore nuk përfundoi kurrë?

Për Rusinë, këto pjesë janë të fituara me meritë nga lufta. Për Japoninë, ishujt Kurile janë territor i vjedhur, që humbën gjatë agresionit sovjetik dhe ndërhyrjes perëndimore. Më shumë se 70 vjet nga Lufta e Dytë Botërore, të dyja vendet vazhdojnë të mbesin të bllokuara.
Trego më shumë

Një qenush i vogël kalon para fotografit të Reuters në një nga ishujt Kurile.  
1

Një qenush i vogël kalon para fotografit të Reuters në një nga ishujt Kurile.

 

Një femër ruse duke e rregulluar grimin në Kunashir. Një mosmarrëveshje midis ishujve nënkupton që një traktat i paqes nuk është nënshkruar kurrë midis Rusisë dhe Japonisë për t'i ndërprerë armiqësitë e luftës së dytë botërore.
2

Një femër ruse duke e rregulluar grimin në Kunashir. Një mosmarrëveshje midis ishujve nënkupton që një traktat i paqes nuk është nënshkruar kurrë midis Rusisë dhe Japonisë për t'i ndërprerë armiqësitë e luftës së dytë botërore.

Ishujt e Kurile (qendër) shtrihen si një shteg i pikave midis Japonisë dhe Rusisë. Historikisht, kufiri midis te dy shteteve është tërhequr lartë e poshtë në zingjirin e ishullit, por pas Luftës së Dytë Botërore, ai kufi shkoi më në jug në afërsi të tokave Japoneze.
3

Ishujt e Kurile (qendër) shtrihen si një shteg i pikave midis Japonisë dhe Rusisë. Historikisht, kufiri midis te dy shteteve është tërhequr lartë e poshtë në zingjirin e ishullit, por pas Luftës së Dytë Botërore, ai kufi shkoi më në jug në afërsi të tokave Japoneze.

Në ditët pushuese të Luftës së Dytë Botërore, SHBA dhe Mbretëria e Bashkuar i kanë premtuar Moskës ishujt Kurile si kompenzim nëse hyjnë në luftën kundër Japonise. Kjo pikturë e periudhës sovietike tregon zbarkimin e forcave sovietike në njërin prej ishujve.
4

Në ditët pushuese të Luftës së Dytë Botërore, SHBA dhe Mbretëria e Bashkuar i kanë premtuar Moskës ishujt Kurile si kompenzim nëse hyjnë në luftën kundër Japonise. Kjo pikturë e periudhës sovietike tregon zbarkimin e forcave sovietike në njërin prej ishujve.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG