Ndërlidhjet

RomaMoMA, trashëgimia e një komuniteti

E krijuar më 2021 për të përkujtuar 50-vjetorin e Kongresit të Parë Botëror të Romëve, Biblioteka RomaMoMA është dinamike dhe nomade, duke përfshirë kontekste lokale kudo që udhëton. E përbërë nga 150 libra artistikë dhe kulturor mbi trashëgiminë letrare bashkëkohore rome, rritja e koleksionit të bibliotekës e pasqyron këtë trashëgimi të pasur rome dhe kritikon dhunën e shtypjen ndaj romëve në Evropë. Biblioteka RomaMoMA, aktualisht është stacionuar në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës në Prishtinë.


Trego më shumë

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG