Ndërlidhjet

Tri bilborde – një mesazh


Në njërin nga bilbordet e vendosura në Prishtinë shkruan: "Edhe sa thirrje të humbura"

Inspiruar nga filmi 'Three Billboards outside Ebbing, Missouri', (Tri bilborde jashtë Ebing, Misuri), Hana Qena, Vesa Qena, Lola Sylaj edhe Alketa Sylaj nga grupi Haveit, kanë vendosur tri bilborde në Prishtinë me emrat e grave të vrara, krime të cilat tronditën opinionin.

Emri i Zejnepe Bytyqit është vendosur në njërin nga bilbordet në Prishtinë. Ajo është vrarë nga burri i saj
Emri i Zejnepe Bytyqit është vendosur në njërin nga bilbordet në Prishtinë. Ajo është vrarë nga burri i saj

Emrat që janë shkruar në këto tri bilborde, janë viktima, gra, të cilat u kishin kërkuar ndihmë policisë para se të vriteshin.

"Edhe sa thirrje të humbura?"
"Edhe sa thirrje të humbura?"

“Bilbordet janë vendosur afër stacionit të policisë pasi që policia bashkë me gjykatën e shtetin kanë dështuar në zbardhjen e rasteve edhe për më shumë njërin vrasës nuk e kanë arrestuar, ndërsa tjetrit i kanë dhënë dënim minimal”, kanë thënë për Radion Evropa e Lirë vajzat nga grupi Haveit.

Diana Kastrati ishte vrarë në Prishtinë nga ish-burri i saj.
Diana Kastrati ishte vrarë në Prishtinë nga ish-burri i saj.

Ato thonë se për këtë aksion janë inspiruar nga filmi 'Three Billboards outside Ebbing, Missouri', i cili flet për një nënë të dëshpëruar, e cila pas sa e sa muajve, e kuptoi se organet nuk kishin zgjidhje të rastit të vrasjes së vajzës së saj. Andaj, një ditë ajo vendosi të bëjë një ndryshim dhe të marrë një vendim të guximshëm për t’i dërguar një mesazh shefit të policisë përmes tre bilbordave, të vendosura në hyrje të qytetit.

Grupi Haveit i ka vendosur tri bilbordet afër stacionit qendror të policisë
Grupi Haveit i ka vendosur tri bilbordet afër stacionit qendror të policisë

XS
SM
MD
LG