Ndërlidhjet

HELSINKI


Mbajtja eventuale e zgjedhjeve parlamentare serbe në dhjetor mund të nënkuptojë vonesë në paraqitjen e propozimit për zgjidhjen e statusit të Kosovës, e transmeton agjencia Reuter të dërguarin e posaqëm të Kombeve të Bashkuara për statusin e Kosovës Marti Ahtisari.
"Nëse data e zgjedhjeve do të jetë në fund të vitit, atëherë ndoshta në Grupin e Kontaktit do të ketë gatishmëri për të rishqyrtuar afatin e caktuar, dhe ndoshta kjo do të nënkuptojë që propozimi im i cili është në përgaditje e sipër, të paraqitet vetëm pas zgjedhjeve", ka deklaruar Ahtisari për televizionin publik të Finlandës.
Me këtë rast Ahtisari ka mohuar të komentojë thelbin e propozimit të tij për Kosovën.
XS
SM
MD
LG