Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Rusia ka paraqitur një projekt rezolutë në Këshillin e Sigurimit, e cila lidh të ardhmen e misionit vëzhgues të Kombeve të Bashkuara në Gjerogji me kërkesat që Tbilisi t'i japë fund "veprimeve provokative" rreth rajonit të Abkazisë.
Misioni i Kombeve të Bashkuara është në Gjeorgji që nga viti 1993 për të mbikqyrur armëpushimin mes Gjeorgjisë dhe rajonit të Abkazisë.
Hapat e fundit të Rusisë janë pjesë e rritjes së presionit ndaj Gjeorgjisë, pas arrestimit të katër oficerëve rusë për spiunazh.
XS
SM
MD
LG