Ndërlidhjet

MOSKË


Presidenti rus Vladimir Putin ka urdhëruar sot qeverinë të shtojë masat në rregullat e imigrimit dhe të kontrollojë tregëtarët e huaj në Rusi, shumica e të cilëve janë nga Azia Qëndrore dhe Kaukazi.
"Ju njoftojë se Qeveria Ruse menjëherë duhet të merr vendime që do ta rregullonin tregëtinë me shumicë dhe pakicë dhe të shtoi masat kontrolluese në punëtorët e huaj brenda Rusisë. Poashtu kërkojë regjim më të rreptë në lëshimin e vizave për të huajt të cilët i shkelin ligjet ruse", tha Putin.
Urdhëri i Putinit vjen në kohën kur autoritetet ruse njoftuan për masa të rrepta kontrolluese ndaj gjeorgjianëve, pas krizës së fundit lidhur me arrestimin e 4 oficerëve rusë.
XS
SM
MD
LG