Ndërlidhjet

STOKHOLM


Shkrimtari turk Orhan Pamuk është fitues i çmimit prestigjioz Nobel për Letërsi. Akademia Suedeze e ka nderuar shkrimtarin turk për veprën e tij në "zbulimin e simboleve të reja mbi përplasjen dhe gërshetimin e kulturave".
Në një intervistë, Pamuk ka thënë se "Turqia nuk është e gatshme të mirret me masakrën të cilën e ka kryer ndaj armenëve gjatë Luftës së Parë Botërore.
Përveç çmimit prestigjioz Orhan Pamuk, merr dhe
1.37 milion dollarë.
XS
SM
MD
LG