Ndërlidhjet

PRISHTINË


"Besoj që statusi i Kosovës do të definohet deri në fund të këtij viti", tha shefi i UNMIK-ut Joachim Ruecker gjatë qëndrimit të sotëm në Gjilan.
"Po ballafaqohemi me fazën përfundimtare të procesit të statusit. Pas shtatë vitesh administrata ndërkombëtare ka arritur në fazën e dytë", tha Ruecker për të shfaqur bindjen se "misioni për procesin e zgjidhjes së statusit i udhëhequr nga Marti Ahtisari dhe Grupi i Kontaktit do të përmbyllet deri në fund të këtij viti".
Kreu i UNMIK-ut konsideron se tash është koha kur Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara duhet të vendosë dhe statusi i Kosovës të zgjidhet deri në fund të vitit.
XS
SM
MD
LG