Ndërlidhjet

SUKUMI


Liderët e Abkhazisë dhe Osetisë Jugore, Sergej Bagapsh dhe Eduard Kokoiti, kanë ripërsëritur kundërshtimin për mbetjen e këtyre rajoneve në kuadër të Gjeorgjisë.
Bagapsh tha se Abkhazia kurrë nuk mund të jetojë me Gjeorgjinë në një shtet, ndërsa Kokoiti vuri në pah se historia e këtij rajoni si pjesë e Gjeorgjisë, është histori e një populli të kërcënuar nga gjenocidi.
Presidenti i Gjeorgjisë Mikheil Saakashvili ka thënë se nuk do të lejojë këto dy rajone të shkëputen.
XS
SM
MD
LG