Ndërlidhjet

HJUSTON


Ish shefi i kompanisë "Enron" Jeffrey Skilling është dënuar me 24 vjet heqje lirie për rolin e tij në mashtrimin gjigant që çoi në falimentimin e kompanisë më të madhe amerikane për energji në vitin 2001. Trupi gjykues ka vlerësuar se ky dënim dëshmon masat e drejtësisë ndaj mijëra njerëzve të cilët kanë humbur punën në këtë kompani, si dhe miliona dollarëve të investuar. Ky rast konsiderohet të jetë skandali më i madh i korporatave në historin amerikane.
XS
SM
MD
LG