Ndërlidhjet

PRISHTINË


Në ditën e dytë të qëndrimit në Kosovë, shkrimtari i njohur shqiptar Ismail Kadare është takuar me presidentin e Kosovës Fatmir Sejdiu, ndërsa ka pasur një debat edhe me lexuesit në Prishtinë. Kadare ka shfaqur besim te Ekipi Negociues dhe te presidenti Sejdiu, lidhur me procesin e përcaktimit të statusit. "Sa herë që ndodhem këtu jam i gëzuar, sepse më gëzon ajo që më gëzon në Kosovë dhe këtë gëzim e ndjejnë Shqiptarët kudo që jetojnë. Kosova dhe i gjithë kombi shqiptarë këto ditë ndodhen përpara ngjarjeve tepër të rëndësishme që kërkojnë mençuri, gjakftohtësi, dhe largpamësi. Unë mendoj se Kosova i ka të gjitha këto dhe është e përgatitur për këtë hap të madh përpara, për këtë ngjarje të re dhe për këtë prag të ri që po kapërcen drejt jetës së saj të re insitucionale", tha Kadare.
XS
SM
MD
LG