Ndërlidhjet

BEOGRAD


Presidenti i Serbisë Boris Tadiq i shpalli zgjedhjet e përgjithshme për 21 janar. I pyetur nëse shpallja e zgjedhjeve mund të ndikojë që në takimin e sotëm, Grupi i Kontaktit të shtyjë vendimin për caktimin e statusit të Kosovës, Tadiq tha se mendon që "një vendim i tillë tashmë është sjellë".
Lidhur me deklaratën e kryeministrit Agim Çeku se institucionet e Kosovës mund të shpallin pavarësinë nëse nuk do ishin të kënaqura nga zgjidhja e statusit, Tadiq tha se kjo do të destabilizonte rajonin dhe shfaqi shpresën se një vendim i tillë nuk do merret.
XS
SM
MD
LG