Ndërlidhjet

ANKARA


Papa benedikti i 16-të tha sot se garantimi i lirisë fetare është esenciale për shoqëri. Ai këto komente i brëi pas takimit në Ankara me liderin e lartë fetar të Turqisë, Ali Bardakoglu. Papa, poashtu, bëri thirrje për një "dialog ndërmjet të krishterëve dhe myslimanëve".
- Mënyra më e mirë për të ecur përpara është nëpërmjet të dialogut në mes të të krishterëve dhe myslimanëve, i bazuar në të vërtetat dhe i inspiruar nga dëshira e sinqertë për ta njohur nmë mirë njëri tjetrin, për ti respektuaer dallimet dhe për ti njohur ato që i kemi të përbashkëta, tha Papa. Më herët gjatë ditës, Papa Benedikti i 16-të u takua me kryeministrin turk, Recep Tayyip Erdogan. Me këtë rast Papa tha se Turqia është "urë" ndërmjet religjioneve. Gjatë vizitës së tij katërditëshe në Turqi, pritet që Papa të synoj qetësimin e zemërimeve lidhur me deklaratën e tij e cila islamin e ndërlidhte me dhunë.
XS
SM
MD
LG