Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti amerikan George Bush tha se është i "prirur të besojë" se Shtetet e Bashkuara kanë nevojë që ta rrisin numrin e trupave ushtarake për shkak të luftës në Irak.
Në një konferencë për shtyp në Shtëpinë e Bardhë, Bush tha se ende nuk është marrë ndonjë vendim përfundimtar, por vetëm po shqyrtohen opsionet.
"E kemi obligim të sigurohemi se ushtria jonë është e aftë ta mbështesë këtë luftë gjatë tërë kohës dhe t'i kryejë detyrat ashtu siç kërkohet prej saj. Jam i prirur të besoj se ne duhet ta rritim kontingjentin e përhershëm të armatës dhe marinës së SHBA-ve. I kam kërkuar sekretarit të Mbrojtjes Robert Gates të përcaktoj si mund të bëhet një shtim i tillë dhe të më raportojë sa më shpejtë të jetë e mundur", tha Bush, për të shtuar se "lufta në Irak mund të kërkojë zgjidhje të vështirë dhe sakrifica shtesë në vitin 2007".
Presidenti amerikan gjithashtu i kërkoi Iranit që ta ndërpresë në mënyrë të verifikueshme programin bërthamor.
Mesazhi im për popullin iranian është se ju mund të bëni më shumë se dikush që përpiqet të rishkruajë historinë, dikush që nuk ua ka forcuar ekonominë dhe të bëni shumë më tepër se sa të keni në krye një njeri që përpiqet të zhvillojë armë bërthamore", tha Bush.
XS
SM
MD
LG