Ndërlidhjet

TIRANË


Shqipëria ka refuzuar t'i njohë statusin e veteranit të luftës diktatorit komunist Enver Hoxha, e kaluara e të cilit është kontestuar prej vdekjes së tij në vitin 1985.
Ministria e Mbrojtjes e hodhi poshtë vendimin e komisionit të veteranëve dhe tha se e veja e Hoxhës nuk ka siguruar dokumenta të mjaftueshëm, të cilët do të dëshmonin se ai ka marrë pjesë në ushtri në Luftën e Dytë Botërore.
Gjatë luftës, Hoxha ishte Komisar i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Nacional Çlirimtare dhe komandant i përgjithshëm i ushtrisë.
XS
SM
MD
LG