Ndërlidhjet

TIRANË


Gjate seancës se jashtëzakonshme parlamentare, Kuvendi i Shqipërisë miratoi ne parim ndryshimet ne kodin zgjedhor. Reformat zgjedhore janë të nevojshme për zgjedhjet parlamentare, që mbahen në verë.
OSBE ka shprehur shqetësimin lidhur me vonesën e miratimit të ndryshimeve dhe ka kërkuar nga parlamenti miratimin më të shpejtë. Lista e votuesve, përbërja dhe menaxhimi i komisioneve zgjedhore si dhe Komisioni Qendor Zgjedhor janë tri çështjet kryesore te reformave zgjedhore.
XS
SM
MD
LG