Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Kofi Annan tha se serbët në Kosovë jetojnë me frikë dhe kjo i zgjeron ndasitë ekzistuese ndërmjet tyre dhe shqiptarëve. Në raportin e fundit për Këshillin e Sigurimit, Annan gjithashtu tha se shkalla e krimeve serioze ndaj serbëve ka shënuar rënie, që nga tranzirat e marsit të vitit të kaluar. Sipas tij, autoritetet në Kosovë nuk kanë bërë mjaftë në dënimin e krimeve me motive etnike. Raporti përfshin periudhën nga nëntori 2004 deri në fund të janarit 2005.
XS
SM
MD
LG