Ndërlidhjet

NJU JORK


Një nga pionierët e inxhinerisë bërthamore, Hans Bethe, ka vdekur në Nju Jork në moshën 98 vjeçare.
Bethe ka luajtur rol kyç në krijimin e së parës bombë bërthamore. Ai ka fituar çmimin Nobel për fizikë për zbulimin e mënyrës së lëshimit të energjisë nga dielli dhe yjet e tjerë.
XS
SM
MD
LG