Ndërlidhjet

PRINCETON


Sot shënohet 50-vjetori i vdekjes së Albert Einstein, shkencëtarit më të njohur të epokës sonë.
Einstein, i lindur në Gjermani, ndërroi jetë në 18 prill 1955 në moshën 76 vjeçare në Princeton, New Jersey, qytetin e vogël universitar ku i kaloi vitet e fundit të jetës së tij.
Sivjet gjithashtu kremtohet 100 vjetori i "vitit të mrekullisë", kur më 1905 Einsteini e formuloi teorinë revolucionare të relativitetit, një shpjegim për marrëdhëniet ndërmjet kohës dhe hapësirës.
XS
SM
MD
LG