Ndërlidhjet

MITROVICË


Komuna e Mitrovicës, në bashkëpunim me UNMIK-un, OSBE-në dhe UNHCR-në ka nënshkruar një dokument përmes të cilit do të kthehen në jug të Mitrovicës romët e zhvendosur, të cilët përkohësisht banojnë në 3 kampe në veri të Kosovës. Kthimi i tyre parashihet të bëhet brenda këtij viti.
Kryetari i Komunës së Mitrovicës Faruk Spahija ka deklaruar se marrëveshja e nënshkruar sot është shumë e rëndësihme, pasi mëton kthimin e të gjithë banorëve që kishin jetuar në këtë pjesë para vitit 1999 dhe mundëson bashkëjetesën e të gjitha etniteteve.
XS
SM
MD
LG