Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

ALKATI


Autoritetet e Kazakistanit kanë urdhëruar sot mbylljen e gazetës së njohur opozitare "Republika". Ministria e Informimit nuk ka dhënë arsye për këtë urdhëresë. Zëvendës kryeredaktorja, Galina Dyrdina, e ka kritikuar këtë veprim të qeverisë. "Ne besojmë që kjo urdhëresë e Ministrisë së Informatave është absolutisht joligjore dhe do të ankohemi në Gjykatë", tha ajo. Nuk është hera e parë që gazeta "Republika" është mbyllur dhe ka pasur përplasje në vitet e fundit.
XS
SM
MD
LG