Ndërlidhjet

UASHINGTON


Dhoma e Përfaqësuesve që dominohet nga Republikanët, votoi "pro" shtimit të fondeve për hulumtime në fushën e qelizave embrionale, megjithë kërcënimet për veto nga presidenti.
George Bush e ka kritikuar ligjin, meqë sipas tij, ai do t'i tejkalojë kufijtë e etikës. "Dhoma e Përfaqësuesve e shqyrton ligjin që i shkel standardet e qarta që i kam përcaktuar para 4 vjetësh. Ligji mund të bëjë ta tejkalojmë kufirin etik, duke shkatërruar jetën e njeriut", tha presidenti Bush.
Kritikët tjerë thonë se kërkimet në fushën e qelizave embrionale nuk janë etike, por mund të ndihmojnë në shërimin e sëmundjeve të Alzheimer-it dhe diabetit.
XS
SM
MD
LG