Ndërlidhjet

PRISHTINË


Zyrtarë të lartë të Kosovës dhe të Serbisë po diskutojnë në Prishtinë rreth statusit të ardhshëm të Kosovës.
Zyrtarët e institucioneve të Kosovës këmbëngulin se e ardhmja e Kosovës është pavaresia e plotë e saj, me respektimin e plotë të të drejtave të pakicave.
Përfaqësues nga Serbia kanë theksuar se zgjidhja e problemit shtetëror të Serbisë varet nga zgjidhja e statusit të Kosovës, ndërsa statusi i Kosovës varet nga pozita e pakicave.
Konferenca "Statusi i ardhshëm i Kosovës", është organizuar nga Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut në Serbi.
XS
SM
MD
LG