Ndërlidhjet

VJENË


Ministri i Mbrojtjes i Austrisë, Ginter Plater, ka paralajmëruar se në dhjetor, vendi i tij do ta marrë komandën e forcave paqeruajtëse në Bosnjë dhe Hercegovinë.
Në angazhimin e ushtarëve austriakë në Ballkan, shoh dy porosi: E para është sinjali i qartë për sigurinë dhe stabilitetin, nga e cila përfitojnë Austria dhe Bashkimi Evropian, dhe e dyta, se përmes reformave të ushtrisë, do të mund të marrim më shumë përgjegjësi jashtë vendit, ka thënë ai.
Plater ka vlerësuar se BE-ja mund ta marrë përsipër drejtimin e NATO-s në Kosovë brenda tre vjetësh, kohë kur forcat e BE-së, në Evropën juglindore, do të mund të vepronin në mënyrë të pavarur.
XS
SM
MD
LG