Ndërlidhjet

TIRANË


Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian u kanë bërë thirrje partive politike dhe udhëheqësve në Shqipëri që të sigurojnë zgjedhje të lira dhe të drejta.
Ambasadori holandez në Tiranë, i cili e përfaqëson BE-në, dhe ambasadori i Shteteve të Bashkuara, kanë thënë se zgjedhjet demokratike janë kërkesa kryesore për hyrjen eventuale të Shqipërisë në NATO dhe afrimin e marrëdhënieve të saj me Bashkimin Evropian.
Në zgjedhjet parlamentare që do të mbahen të dielën, janë të regjistruar rreth 2.8 milionë votues. Këto zgjedhje do të monitorohen nga rreth 500 vëzhgues ndërkombëtarë.
XS
SM
MD
LG