Ndërlidhjet

ROMË


Papa Benedikti 16. tha se nuk mendon që Krishterimi ishte në shënjestër të sulmeve të fundit në Londër dhe Egjipt.
Papa tha se sulmuesit kanë "motiv më të përgjithshëm" se sa të sulmojnë Krishterimin.
Pontifikati 78 vjeçar gjithashtu tha se Islami nuk do të duhej të etiketohet thjesht vetëm për shkakun se disa besimtarë të tij i shfrytëzojnë bindjet fetare për të justifikuar dhunën.
Ai tha se Islami sigurisht që "ka elemente të cilat janë në favor të paqes", por shtoi se gjithashtu ka edhe "elemente tjera".
XS
SM
MD
LG