Ndërlidhjet

BERLIN


Presidenti rus Vlladimir Putin dhe kancelari gjerman Gerhard Schroeder nësnhkruan një marrëveshje mbi ndërtimin e një naftësjellësi me vlerë prej 5 miliardë dollarësh nën Detin Baltik, përmes të cilit anijet ruse të gazit të destinuara për tregun e Evropës perëndimore, dërgohen në Gjermani.
"Kjo krijon një cilësi të re të bashkëpunimit ekonomik në sektorin e energjisë. Madje edhe ata të cilët janë margjinalizuar duke u munduar që të kuptojnë vështirësitë në këtë fushë, do të pajtohen me mua se kjo është një cilësi e vërtetë historike", tha kancelari gjermna Gerhard Schroeder.
XS
SM
MD
LG