Ndërlidhjet

ATHINË


Ministrat e Tregtisë dhe Energjisë të vendeve anëtare të Bashkimit Evropian dhe vendeve ballkanike kanë nënshkruar traktatin që lejon krijimin e një kornize të përbashkët për tregtinë e energjisë në gjithë Evropën Juglindore.
Traktati që lejon krijimin e "Komunitetit të Energjisë" do lejojë vendet e rajonit që të miratojnë rregulloret e njëjta me ato të Bashkimit Evropian në këtë fushë si dhe të fillojë liberalizimin e tregut bazuar në këto marrëveshje nga viti 2008.
Traktati në fjalë është nënshkruar nga Shqipëria, Kosova Bosnja, Bullgaria, Kroacia Maqedonia, Rumania dhe Serbia e Mali i Zi.
XS
SM
MD
LG