Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

BEOGRAD


Presidenti serb Boris Tadiç ka propozuar ndarjen e Kosovës në dy entitete shqiptare dhe serbe. Qëndrimi i presidentit serb u bë i ditur gjatë bisedimeve që Tadic mbajti me presidentin rus Putin në Moskë. Sipas Boris Tadiç proçesi i decentralizimit në Kosovë duhet të rezultojë me ndarjen e dy etniteteve, ku ai serb do të kishte marëdhënie të veçanta me qendrën në Serbi, ndërsa raportet me etnitetin shqiptar do të rregullohen nga institucionet e Kosovës.
XS
SM
MD
LG