Ndërlidhjet

BRUKSEL


Këshilli i Ministrave të BE-së ka përshëndetur fillimin e bisedimeve për statusin e Kosovës dhe kanë dhënë mbështetjen e plotë për këtë proces. BE-ja është e vendosur që të marrë pjesë fuqimisht në procesin e vendosjes së statusit. BE-ja duhet të jetë e gatshme të marrë më shumë përgjegjësi në Kosovë pas vendosjes së statusit, përfshi policinë, drejtësinë dhe ekonominë, por jo të zëvendësojë UNMIK-un me EUMIK, thuhet në raportin Solana –rEHN. Ky raport ka kërkuar më shumë burime financiare nga vendet anëtare për t ëëprmbushur detyrimet në Kosovë.
XS
SM
MD
LG