Ndërlidhjet

GROZNY


Deputet e kuvendit të ri të Çeçenisë i kanë kërkuar presidentit rus Putin ti lejojë ata të ndërojnë emrin e kryqytetit Grozni në Akhmatkala. Sipas kryetarit të kuvendit çeçen, emri Grozni, i vendosur në shekullin e 19-të nga ushtria Ruse, nuk i ka sjellë asgjë të mirë popullit çeçen dhe ka hapur fletë të errëta për historinë e tij.
XS
SM
MD
LG