Ndërlidhjet

UASHINGTON


Agjencia CIA ka kumtuar sot se zëri nga shiriti i transmetuar dje nga një kanal televiziv arab është, me gjasë, i Osama bin Ladenit. Folësi në këtë shirit i referohet zënies së ish liderit të Irakut, Saddam Hussein dhe zhvillimeve të tjera aktuale. Në këtë shirit dëgjohet kërkesa që myslimanët të vazhdojnë të bëjnë një luftë të shenjtë në Irak, pastaj dënohen liderët myslimanë dhe arabë për bashkëpunim me Shtetet e Bashkuara dhe parashihet okupimi amerikan i Arabisë Saudite dhe i vendeve të tjera arabe të Gjirit. Shtetet e Bashkuara e fajësojnë Osama bin Ladenin për orkestrimin e sulmeve terroriste të 11 shtatorit të vititi 2001.
XS
SM
MD
LG