Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush, mbrëmë i shpalli planet për dërgimin e sërishëm të njerëzve në Hënë dhe eventualisht në Mars. Gjatë fjalimit të tij në selinë e agjencisë Kozmike, zoti Bush tha se amerikanët do të kthehen në Hënë para vitit 2015.
- Ne do të ndërtojmë anije të reja për ta bartur njeriun në univers për të fituar pikëmbështetje në Hënë dhe për tu përgatitur për udhëtime të reja edhe përtej botës sonë.
Ai mëtutje tha se iniciativat e reja do të jenë "udhëtime e jo gara" dhe ftoi që edhe shtetet e tjera tu bashkohen përpjekjeve të SHBA-ve.
XS
SM
MD
LG