Ndërlidhjet

TIRANË


Shqipëria dhe Shtetet e Bashkuara sot janë pajtuar që trupave amerikane që shërbejnë në Shqipëri tu jepet imunitet nga ndjekja penale e autoritetve lokale. Në një kumtesë të ambasadës amerikane në Tiranë thuhet se "Shtetet e Bashkuara falënderojnë Shqipërinë për bashkëpunim dhe miqësi, që u demonstrua edhe me këtë marrëveshje". Më herët Tiran dhe Uashingtoni kishin nënshkruar edhe marrëveshjen për përjashtimin e personelit amerikan në Shqipëri nga dorëzimi në Gjykatën ndërkombëtare Penale. Shtetet e Bashkuara e kundërshtojnë këtë gjykatë, duke shpjeguar se vendimet e saj do të mund të ishin të motivuara politikisht.
XS
SM
MD
LG