Ndërlidhjet

KIGALI, RUANDË


Sot është dhjetëvjetori i fillimit të masakrës në Ruandë. 100 ditë të gjendocidit filluan menjëherë pasi aeroplani në të cilin ndodhej presidenti Juvenal Habjarimana u rrëzua më 6 prill 1994. Lufta civile vazhdoi ndërmjet forcave qeveritare të shumicës hutu dhe kryengritësve tutsi, me ç'rast milicia hutu filloi vrasjet e organizuara. Rreth 800 mijë tutsi, por edhe hutu të moderuar u vranë brenda tre muajsh. Nga 81 të dyshuarit për gjenocid janë arrestuar 66, ndërsa gjatë dhjetë vjetësh janë dënuar vetëm 18 persona.
XS
SM
MD
LG