Ndërlidhjet

SHKUP


Autoritetet e Maqedonisë sot kanë ngritur akuza kundër ish ministrit të brendshëm (Lube Boshkovski) dhe gjashtë oficerëve të forcave të sigurisë në lidhje me vrasjen e imigrantëve të pafajshëm ilegalë në vitin 2002. Një komision i Kuvendit të Maqedonisë i mori sot imunitetin zotit Boshkovski, në bazë të kërkesës së prokurorit për arrestimine tij. Zëdhënësja e ministrisë së brendshme, Mirjana Kontevska ka thënë se 7 personat e varë, 6 pakistanezë dhe një shtetas i Indisë, në fakt, ishin imigrantë ekonomikë që po kalonin nëpër Maqedoni. Zoti Boshkovski u deklaroi gazetarëve se ai nuk ishte i përfshirë në këto vrasje pasi "nuk kishte dhënë urdhër për eliminimin e një grupi të këtillë".
XS
SM
MD
LG