Ndërlidhjet

PRISHTINË


Administrata e UNMIK-ut i ka bërë me dije Kuvendit të Kosovës, se ndryshimet në Kornizën Kushtetuese, mund të inicohen vetëm nga shefi i Misionit të Kombeve të Bashkuara. Sipas, zëdhënësit të UNMIK-ut, Jeff Bieley, bazuar në Rezolutën 1244 dhe në Kornizën Kushtetuese, cilido shqyrtim lidhur me Kornizën Kushtetuese është jashtë kompetencave të Kuvendit.
“Propozimet e posaçme për ndryshime në fushat që
nuk janë në kuadër të kompetencave të rezervuara,
mund të shtyrtohen në kohë të duhur”, thuhet qëndrimin e UNMIK_ut, kurse sa u përket atyre të rezervuara, UNMIK-u e përjashton mundësinë që Kuvendi të bëjë ndryshime.
XS
SM
MD
LG