Ndërlidhjet

PRISHTINË


Kombet e Bashkuara në Kosovë kanë dështuar derisa misioni i UNMIK-ut ka humbur besueshmërinë, vecanwrisht nw dy vitet e fundit, ndaj duhet të shndërrohet në një mision këshilldhënës, pas zgjedhjeve parlamentare të tetorit, ka deklaruara Hashim Thaci nw njw intervistw pwr agjencinw Reuters, nw prag tw 5-vjetorit tw hyrjes s wforcave ndwrkombwtare nw Kosovw. Thaci ka theksuar se "punonjësit e UNMIK-ut janë aty për të ruajtur status quo, derisa ka ardhur koha për kalimin e plotë të përgjegjësive tek institucionet vendore".
"Shumica e punonjësve të UNMIK-ut janë këtu të flenë, të shohin dhe të bllokojnë nismat tona", theksoi kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, në intervistën për agjencinë e lajmeve Reuters.
Populli i Kosovës ka votuar për ne që të përmbushim premtimet e bëra në fushatën zgjedhore, por ne nuk kemi pasur mundësi të bëjmë reformat në shëndetësi, arsim, cështjet sociale dhe njerëzit sot janë të papunë, tha Thaci. Mmungesa e statusit tw Kosovws nuk po lejon zbatimin e projekteve nga ana e institucioneve, ka pwrmbyllur zoti Thaci intervistwn pwr agjencinw e lajmeve Reuters..
XS
SM
MD
LG