Ndërlidhjet

PRAGË


Zgjedhjet për Parlamentin e zgjëruar evropian vazhdojnë, ndërkohë që Republika e Çekisë u bë vendi i parë nga 10 anëtarët e rinj që do të merr pjesë në parlament.
Ish presidenti i çekisë Vaclav Havel, tha se kjo është zgjedhja e parë e lirë në histori, në të cilën ndahet vendimi për ardhmërinë e kontinentit.
Sot edhe Irlanda i zgjedh përfaqësuesit e saj në Parlamentin Evropian.
Dje, zgjedhjet i filluan Britania dhe Holanda.
Nesër do të votojnë Lituania dhe Malta, ndërsa vendet tjera të dielën.
XS
SM
MD
LG