Ndërlidhjet

PRAGË


Republika e Çekisë është e para nga 10 anëtaret e reja që i zgjodhi përfaqësuesit për Parlamentin Evropian. Ish presidenti Vaclav Havel, tha se kjo është zgjedhja e parë e lirë në histori, në të cilën ndahet vendimi për ardhmërinë e kontinentit. Votuesit evropianë, përfshirë qytetarë të shteteve të reja të BE-së, po zgjedhin 732 anëtarë të Parlamentit Evropian .
Britania, Irlanda, Holanda dhe Republika Çeke kanë përfunduar votimin.
Vendvotimet në Maltë, Letoni dhe Itali janë edne të hapura, ndërkaq vendet tjera do të votojnë nesër.
XS
SM
MD
LG