Ndërlidhjet

STAMBOLL


Masat për vendosjen e stabilitetit në Irak dhe në Afganistan do të jenë në agjendën e samitit të NATO-s, që sot fillon në Stamboll.
Liderët e 26 vendeve anëtare pritet ta mbështesin kërkesën e qeverisë së përkohshme irakiene, që aleanca të ndihmojë trainimin e forcave të sigurisë.
Gjatë samitit dy-ditësh, liderët e NATO-s pritet ta mbështesin zgjërimin e operacioneve të NATO-s në Afganistan.
Samiti gjithashtu do ta shpallë të përfunduar misionin paqëruajtës të NATO-s në Bosnje, të cilin në fund të vitit 2004 do ta merr përsipër Bashkimi Evropian.
XS
SM
MD
LG