Ndërlidhjet

BEOGRAD


Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian kanë mirëpritur fitoren e Boris Tadicit në zgjedhjet presidenciale serbe.
Javier Solana, komisioneri evropian për cështjet e sigurisë dhe politikës së jashtme ka kërkuar nga Beogradi që "ta shfrytëzojë këtë mundësi për të ringjallur procesin e reformave politike dhe ekonomike, të krijojnë mardhënie miqësore dhe në frymën e pajtimit me fqinjët si dhe të përmbushin detyrimet ndërkombëtare".
Ndërsa qeveria amerikane ka theksuar se "Serbia ka zgjedhur rrugën që do t'i cojë drejt Evropës dhe integrimit në insitucionet euro-atlantike, ku dhe i takon".
XS
SM
MD
LG