Ndërlidhjet

BAGDAD


Zyrtarët irakianë shtyen për dy javë një konferencë kombëtare me qëllim që të sigurohet se në të do të marrin pjesë të gjithë përfaqësuesit e popullit të Irakut.
Pjesëtarët e konferencws pritej që të zgjedhin Këshillin Kombëtar 100 anëtarësh që do të shërbente si kontrollues i qeverisë së pwrkohshme deri në zgedhjet e janarit.
Në qytetin saudit të Jedahut kryeministri irakian Iyad Allawi kërkoi nga vendet islamike dhe arabe që me dërgimin e trupave në Irak të ndihmojnë në stabilizimin e vendit.
Ndërkaq, sekretari amerikan i shtetit Colin Powell tha se ideja e dërgimit të trupave arabe dhe msylimane në Irak është ende në fazën fillestare.
XS
SM
MD
LG