Ndërlidhjet

SHKUP


Parlamenti i Maqedonisë ka miratuar mbrëmjen e sontme ligjin për qytetin e Shkupit si njësi e veçant e vet administrimit lokal. Ky është ligji i dytë kyç pas atij për riorganizimin territorial që u miratuiar mbrëmë vonë, që njëherit janë pjesë e paketës ligjore për decentralizimin. Udhëheqësit e opozitës maqedonase e kanë lëshuar sallën e Kuvendit gjatë kohës së miratimit të ligjeve. Ndërkaq Bashkësia Evropiane ka përshëndetur miratimin e këtyre ligjeve kyçe, të cilat do të mundësojnë zbatimin e "Marrëveshjes së Ohrit" dhe integrimin e Maqedonisë në strukturat euro-atlantike.
XS
SM
MD
LG